Byty pro seniory s pečovatelskou službou v Praze (2024)

1. Informace o Zátiší

Základem bydlení vZátiší je soukromí, porozumění, úcta, empatie, čistota, klid, kvalitní pečovatelská služba alékařská péče. Každý rezident bydlí vbytě sám nebo sosobou blízkou. Dispozice bytů jsou 1+kk a2+kk. Byty jsou vybaveny kuchyňskou linkou slednicí, indukční varnou deskou adigestoří; bezbariérovým sociálním zařízením se sprchovým koutem, umyvadlem aWC; vestavěnými skříněmi vpředsíni. Oproti kunratickému Zátiší budou byty vHostivaři navíc vybaveny klimatizací sautonomním ovládáním, horkovzdušnou troubou amyčkou nádobí. Klienti si byt dovybavují vlastním nábytkem adekoracemi sohledem na vlastní potřeby, zvyky avkus.

Při výběru služeb mají klienti absolutní svobodu, volí si jejich formu arozsah přesně dle vlastních potřeb. Vdomě funguje nonstop recepce, nepřetržitě jsou kdispozici zdravotní sestry apečovatelky. Sčímkoliv se lze obrátit na management objektu, sdrobnými opravami na správce. VZátiší má zároveň ordinaci praktický lékař, který pečuje výhradně orezidenty domu. Obyvatelé Zátiší si mohou objednat celodenní stravování, úklid bytu, praní prádla, manikúru, pedikúru, kadeřnici či maséra. Pro klienty je zajištěné internetové připojení atelevizní příjem formou DVB T-2, satelitu nebo internetové televize. Dále mohou rezidenti využívat zařízení pro běžnou inouzovou komunikaci spersonálem adalšími obyvateli formou bezdrátového telefonu nebo nouzového tlačítka (pro přivolání zdravotní sestry). Pro klienty jsou zajištěny nejrůznější volnočasové aktivity.

Život vZátiší nesvazuje žádný přísný režim připomínající ústavní péči. Tým zaměstnanců je zde pro Vaše bezpečí zajištěné trvalou přítomností, nikoliv proto, aby Vás omezoval. Klienti mohou usebe doma přijímat návštěvy naprosto kdykoliv abez předchozího ohlášení, možností je ichov domácích mazlíčků.

Pobyt vZátiší je vhodný pro každého, kdo:

  • žije osamoceně ahledá nové přátele, zájmy aaktivity;
  • potřebuje pomoc sběžnými denními činnostmi;
  • potřebuje jistotu, že je nablízku pečovatelský azdravotnický personál, na který má možnost se kdykoliv obrátit.

Pobyt vZátiší naopak není vhodný pro:

  • seniory sAlzheimerovou chorobou aostatními onemocněními způsobující demenci;
  • klienty trvale upoutané na lůžko apřipojené na přístroje;
  • klienty vyžadující osobní asistenci 24 hodin denně.

Náš koncept nadstandardního bydlení pro seniory stojí na pěti základních principech:

  • moderní prostory postavené sohledem na potřeby seniorů;
  • atraktivní lokalita;
  • nadstandardní servis zajištěný trvale přítomným personálem;
  • svoboda při výběru nabízených služeb;
  • porozumění aúcta.

Šest důvodů proč zvolit Zátiší:

Zdravotní apečovatelská služba 24/7

V Zátiší jsme našim klientům neustále kdispozici. Naše zdravotní sestry, pečovatelky nebo recepční jsou kdykoliv připraveni vyhovět jejich potřebám.

Nadstandardní služby

Klientům dokážeme zajistit veškeré služby – od manikúry, pedikúry přes úklid bytu, praní prádla až po celodenní stravování aasistenční služby při vyřizování osobních věcí.

O všem rozhoduje klient

Život vdomě nesvazuje žádný přísný režim. Jsme tu pro pohodlí abezpečí našich klientů, ne proto, abychom je omezovali.

Společenské vyžití

V Zátiší klienti najdou dostatek příležitostí pro kulturní ispolečenské vyžití. Mohou si dát například příjemnou večeři vrestauraci, poté zajít do atria na výstavu nebo se zúčastnit cestovatelské besedy.

Byt jen pro sebe

Klienti unás bydlí vsamostatném bytě, který mohou sdílet se svým blízkým. Nemusí se tedy obávat sdíleného pokoje sněkým cizím.

Alzheimer Home

V Zátiší úzce spolupracujeme se společností Alzheimer Home, která sídlí vnašich prostorách azajišťuje kvalitní zdravotnický apečovatelský personál pro naše klienty.

  • Zátiší Hostivař - vizualizace - ptačí perspektiva

  • Zátiší Hostivař - vizualizace - hlavní vstup do domu z ulice U Hostivařského nádraží

  • Zátiší Kunratice - pohled ze zahrady

  • Zátiší Kunratice - pohled z Urešovy ulice

2. Co všechno tvoří Zátiší?

Recepce

Je kdispozici 24 hodin denně azajišťuje obvyklé recepční služby. Pro klienty je prvním kontaktním místem, kam se mohou osobně nebo telefonicky obrátit sjakýmkoliv problémem. Oagendu rezidentů se staráme do takové míry, do jaké každý znich požaduje. Počínaje denním kontaktem aobjednávkami obědů, až po hlídání termínů pro zdravotní kontroly avyšetření. Pro příbuzné našich obyvatel je recepce pevným kontaktním bodem, kam mohou kdykoliv zavolat, když nemohou svého příbuzného kontaktovat nebo potřebují co*koliv vyřídit či domluvit.

Tým zaměstnanců

Naše zdravotní sestry pomáhají nonstop spodáváním léků, odběry akaždodenní kontrolou zdravotního stavu. Pečovatelky pomáhají sdomácími pracemi, zařizují úklid, péči oprádlo, donášku nákupů či doprovod do restaurace. Správci mají na starost drobné opravy atechnické záležitosti. Uklízečka zajišťuje úklid společných prostor domu apo domluvě úklidy vjednotlivých bytech. Vbudově je též přítomný každý pracovní den od 9do 17 hmanagement společnosti, na který je možné se sčímkoliv obrátit.

Praktický lékař

Lékař má ordinaci přímo vdomě. Je smluvním partnerem všech zdravotních pojišťoven apřijímá výhradně obyvatele Zátiší. Stará se ojejich zdraví azařizuje specializovaná vyšetření mimo Zátiší. Má své ordinační hodiny, ale dochází ike klientům do bytů. Klienti se kněmu mohou předem objednat, aby zbytečně netrávili čas včekárně.

Restaurace

Restaurant Café Zátiší je vprovozu každý den aspecializuje se na mezinárodní kuchyni. Pro rezidenty zajišťuje celodenní stravování, sohledem na všechny potřebné diety, za zvýhodněné ceny. Restaurace je zároveň přístupná iveřejnosti.

Knihovna

Společenská místnost/knihovna slouží pro pořádání akcí, přednášek, povídání nebo půjčování knih.

Atrium

Naše vnitřní zahrada se skvělou atmosférou slouží kposezení arelaxaci. Atrium rádi využíváme kpořádání koncertů, divadelních představení nebo pravidelných vernisáží.

Vlastní park

Nedílnou součástí Zátiší je také privátní park sodpočinkovými zónami, kde naši klienti mohou relaxovat atrávit čas se svými blízkými.

3. Služby

Obyvatelé domu volí aupravují formu arozsah služeb přesně dle vlastních potřeb. Důležitým faktem je, že veškerá pomoc apéče se odehrává za dveřmi bytu vsoukromí. Důraz na soukromí azachování životního stylu každého klienta je jednou zpředností, které bydlení vZátiší přináší.

Recepce

Pro klienty je kdispozici nonstop. Díky bezdrátovým telefonům, zapojených do interní telefonní ústředny, jsou rezidenti srecepcí propojeni. Recepční pomůže, poradí či pomoc zprostředkuje. Recepce přispívá kbezpečnému aklidnému životu obyvatel, eviduje návštěvy, má přehled opohybu vdomě. Rezidentům pomáhá řešit běžné provozní problémy (navigace vokolí, vyhledání jízdního řádu, evidence závad, objednání stravy / nákupu apodobně).

Pečovatelské služby

Všem obyvatelům Zátiší poskytujeme každý den vtýdnu 24 hodin denně služby pro udržení kvality života. Jedná se mimo jiné opomoc při zvládání běžných úkonů péče ovlastní osobu (oblékání, doprovod), pomoc při osobní hygieně, donášku/přípravu/podání jídla, praní či žehlení. Složení arozsah těchto služeb se odvíjí od potřeb každého klienta.

Zdravotní služby

Zdravotní služby zajišťujeme ve spolupráci sterénní zdravotní službou, která ke klientům přichází na základně doporučení praktického lékaře, případně ošetřujícího lékaře při ukončení hospitalizace vnemocnici. Službu si klienti domlouvají slékařem, doma se oně stará kvalifikovaná zdravotní sestra. Zdravotní sestry jsou vdomě přítomné nonstop. Pomáhají spodáváním léků, vykonávají odběry akaždodenní kontrolu zdravotního stavu.

V domě je též přítomný praktický lékař, který přijímá pouze obyvatele Zátiší. Klienti se kněmu objednávají předem anetráví tak zbytečně čas včekárně. Lékař zároveň zařizuje specializovaná vyšetření mimo areál.

Volnočasové aktivity

Volnočasové aktivity jsou pro život obyvatel Zátiší zásadní. Umožní Vám věnovat se Vašim stávajícím zálibám ipoznávat nové. Náplň programu vytváříme na základě Vašich přání apodnětů asnažíme se, aby zahrnovala všechna spektra oblíbených lidských činností. Kulturu, rukodělné činnosti, vzdělávání či socializaci.

Aktivity, které vZátiší probíhají, jsou nejen pestré atvůrčí, ale mají současně velký rehabilitační charakter, přispívají ke kondici, motorické obratnosti idobré náladě. Jedná se například oaktivity sdětmi zmateřských škol, společné pečení, procházky, přednášky, koncerty, přírodopisné nebo cestovatelské besedy, trénování paměti, výstavy svernisáží nebo komentovaná promítání.

Ostatní

S čímkoliv se lze obrátit na management objektu, sdrobnými opravami atechnickými záležitostmi na správce. Rezidenti mají možnost si objednat celodenní stravování (snídaně, oběd, svačina, večeře) za zvýhodněné ceny. Dále je možné si objednat praní prádla, úklid bytu, manikúru, pedikúru, kadeřnici či maséra. Vbytech zajišťujeme internetové připojení, televizní příjem (formou digitálního vysílání DVB T-2, satelitu nebo internetové televize), bezdrátové telefony aSOS tlačítka pro běžnou inouzovou komunikaci spersonálem adalšími obyvateli.

V Zátiší najdete:

  • společenské centrum sknihovnou, čítárnou atelevizí;
  • soukromý park pro procházky, sport ispolečné akce;
  • vnitřní atrium vhodné pro pořádaní kulturně společenských (hudebních, divadelních či výtvarných) akcí ipouhé posezení.
  • Zátiší Kunratice - soukromý park

  • Zátiší Kunratice - vnitřní atrium

  • Zátiší Kunratice - knihovna

  • Zátiší Kunratice - knihovna

  • Zátiší Kunratice - restaurace Restaurant Café Zátiší

  • Zátiší Kunratice - recepce

4. Partneři projektu

Developerem projektu je společnost RODOP, a.s.. Společnost byla založena koncem roku 1993, její hlavní obor činnosti je developerská ainvestiční činnost voblasti bytových nemovitostí anemovitostí pro sport avolný čas.

Blízkým partnerem je společnost ALZHEIMER HOME GROUP s.r.o. sídlící vprostorách kunratického Zátiší, která zajišťuje kvalitní zdravotnický apečovatelský personál pro naše klienty.

Zdravotní péči našim klientům zajišťuje partnerská společnost RESPIMED s.r.o.

Byty pro seniory s pečovatelskou službou v Praze (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6011

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.